Żywienie osób w wieku starszym
Porady lekarzy i dietetyków
Promocja!
Wersja papierowa
Autor:
Jarosz Mirosław
Wydawnictwo:
PZWLISBN: 978-83-200-4407-2
Format: 14.5x20.5cm
Liczba stron: 162
Oprawa: Miękka
Wydanie: 1, 2014 r.
Język: polski
Dostępność: dostępny (Uwaga: Niski stan magazynowy)
29,00 zł
22,60 zł
Starzenie się jest naturalnym, fizjologicznym procesem zachodzącym w każdym organizmie. Wraz z upływem lat zmienia się przemiana materii i przyswajalność składników pokarmowych z pożywienia, co prowadzi do niedoborów, m.in. witamin i mikroelementów, a to z kolei jest przyczyną zwiększonego ryzyka rozwoju chorób układu krążenia i nowotworów. Odpowiednio dobrana dieta pozwala dostosować potrzeby energetyczne do wieku.
Autorzy radzą, co jeść i jak zmodyfikować swoją dietę. Ich poradnik ma być pomocą dla tych, którzy chcą żyć zdrowo i długo cieszyć się dobrą formą zarówno fizyczną, jak i psychiczną.